Kulinaria

Jak zrobić zalewę octową do grzybów?

Skład na idealną zalewę: 1 szklanka octu, 2,5 szklanki wody oraz przyprawy takie jak jedna łyżka soli, trzy łyżki cukru, gorczyca, liść laurowy, ziele angielskie. Dokładnie oczyszczamy grzyby a następnie gotujemy je w wodzie z dodatkiem soli. Dokładnie odcedzamy. Zalewę należy zagotować a następnie zalać grzyby, które wcześniej umieściliśmy w słoikach (opcjonalnie na wierzch możemy dodać 2 plasterki cebuli, wcześniej przelanej wrzątkiem). Słoiki szczelnie zakręcamy a następnie pasteryzujemy przez 10 minut.

Popularne artykuły

Ryby odkryją tajemniczy list, który wprowadzi dreszcz emocji! Horoskop na 24 października 2023 roku!

Wieniawa zrobiła test na koronawirusa. “Jestem załamana. Nie mogę ruszać ręką”

Fałszywa aplikacja InPost! Nie daj się oszukać!