Newsy

Izabela Janachowska zdradziła czego nie podawać na weselu!

Izabela Janachowska zdradziła, jakich dań powinniśmy unikać podczas weselnych przyjęć. Sprawdźcie, co znajduje się na liście zakazanych potraw.

Kim jest Izabela Janachowska?

Izabela Janachowska to jedna z najbardziej popularnych ślubnych ekspertek w naszym kraju. Organizacją ceremonii ślubnych i przyjęć weselnych zainteresowała się w trakcie przygotowań do swojego ślubu, który odbył się w 2014 roku.

https://www.instagram.com/p/ChnGR21rP37/?hl=pl

Nowa pasja sprawiła, że rozpoczęła prowadzenie bloga o tematyce ślubnej Wedding Dream by Izabela Janachowska, na którym dzieli się z czytelnikami sporą dawką porad i inspiracji. Następnie tworzyła programy telewizyjne o tej tematyce oraz kanał na portalu Youtube. Na swoim koncie ma również serię e-booków, jest ambasadorką targów, oraz autorskiej kolekcji sukien ślubnych.

https://www.instagram.com/p/CcQkilgLiMs/?hl=pl

Zakazane potrawy weselne

Nic więc dziwnego, że dzięki latom pracy w tematyce ślubnych porad, Izabeli Janachowskiej słucha tysiące Polaków przygotowujących się do ślubów. Ostatnio wskazała, co według niej nie powinno trafić na weselne stoły.

Przede wszystkim nie powinny się tam znaleźć potrawy, które zawierają surowe jajko i ryby, a co za tym idzie szybko się psują, przebywając poza lodówką. Izabela Janachowska zwraca uwagę na tatara i sushi, które w ostatnim czasie coraz częściej można spotkać na weselach:

„Pamiętaj, że często dania weselne stoją na stołach wiele godzin, więc podczas upału, może to być zbyt ryzykowne. A Ty nie chcesz przecież zaszkodzić sobie i gościom. Surowe mięso lub ryby mogą stać się źródłem wielu, niebezpiecznych bakterii, jak np. salmonelli. Sushi to także ryzyko spożycia pasożytów lub metali ciężkich. Niebezpieczne mogą być wszystkie dania z surowym jajem, które często są powodem ostrych zatruć pokarmowych”.

https://www.instagram.com/p/CVPiQS7gi5y/?hl=pl

Czego jeszcze unikać?

Janachowska odradza również podawania dań, które są ciężkostrawne, czyli tych, zawierających: grzyby, rośliny strączkowe, produkty wzdymające i mleczne. Ekspertka ślubna uważa, że goście mogą czuć się po nich niekomfortowo. Dodatkowo problemy żołądkowe mogą być wynikiem spożywania owoców morza oraz sałatek z majonezem.

Ekspertka ślubna uważa także, że weselne potrawy powinny pozbawione być czosnku ze względu na nieprzyjemny zapach po jego spożyciu. Ostatnią z niepolecanych potraw jest czerwony barszcz ze względu na plamy, jakie zostawia na białych obrusach,

 

Popularne artykuły

Koniec z obowiązkiem noszenia maseczek? Niedzielski podał jeden warunek

Fiołek trójbarwny – sprawdzony sposób na odchudzanie

Test proszków do prania. UOKiK - Urząd porównał 10 rodzajów proszku do prania.