Tiktokerka sprawdziła, czy pączki Magdy Gessler są warte swojej ceny!
Magda Gessler, jak co roku od wielu lat, przygotowała na Tłusty Czwartek ofertę swoich słynnych pączków. Jak wiadomo nie od dziś, ceny jej słodkości są raczej wysokie. Z tego powodu jedna z tiktokerek postanowiła sprawdzić, czy cena pączków idzie w parze z ich jakością i smakiem.
Pączki Magdy Gessler
Tłusty Czwartek wypada w tym roku 24 lutego. Znana restauratorka, Magda Gessler, już ruszyła więc ze sprzedażą swoich popularnych pączków. Niektórzy głośno krytykują ceny pączków Gessler, dlatego jedna z tiktokerek postanowiła osobiście sprawdzić, czy warto tyle płacić za smakołyki od restauratorki.
Jak można się domyślać, ludzie bardzo chętnie zaznajomili się z jej opinią, ponieważ znane pączki Magdy Gessler kosztują nawet 15 zł za jedną sztukę.
Tiktokerka ocenia pączki Magdy Gessler
Tiktokerka o imieniu Agnieszka, która prowadzi konto “agatestuje”, postanowiła spróbować pączków Magdy Gessler z restauracji “Słodki Słony”. W ofercie są pączki z nadzieniem malinowym, różanym, czekoladowym ze śliwką oraz z adwokatem. Można też skusić się na faworki w cenie 30 zł za 200 g. Pokazała też paragon.
- W zeszłym roku próbowałam tych pączków, nie zrobiły one na mnie dobrego wrażenia. Nadzienie smakowało jak zwykła, chemiczna frużelina, a ciasto było przesiąknięte tłuszczem – przyznała Agnieszka.
Okazuje się jednak, że pączki w tym roku, zdaniem Agnieszki, są o wiele lepszej jakości i lepiej smakują.
- W tym roku... poezja. Ciasto pulchne, delikatne, mega pyszne nadzienie. Lukier delikatny, nieklejący się – podsumowała.
Influencerka pokazała też paragon za tę przyjemność. Okazało się, że rzeczywiście, za pączka zapłaciła 15 zł. Czyli drożej, niż rok temu. Ceny poszły w górę zarówno w “Słodki Słony” jak i w “U Fukiera”.
Dlaczego pączki Magdy Gessler są tak drogie? Restauratorka tłumaczy to jakością składników
Magda Gessler zapewnia, że jej pączki są wykonane z najlepszej jakości składników (wiejskie żółtka, najlepszej jakości masło, konfitura malinowa oraz dodatki własnej roboty).
- Kilogram mrożonych malin kosztuje 30 zł. Mrożonych, a nie świeżych. A nasze ciasta są ze świeżych owoców, wszystko robione jest tego samego dnia, nic nie jest odgrzewane. Wszystkie produkty są sprowadzane od najlepszych dostawców, używamy wiejskich jaj, mąki z młyna, prawdziwego smalcu, na którym smażymy pączki – tłumaczyła niegdyś Magda Gessler w rozmowie z „Plejadą”.
https://www.tiktok.com/@agatestuje/video/7060493401996774662?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.radiozet.pl%2F&referer_video_id=7060493401996774662&refer=embed