Duże zmiany w McDonalds! Nowe smaki burgerów
Najbardziej znany fast-food na świecie wprowadza po raz pierwszy od 20 lat zmiany w kultowych już burgerach. Od 27 maja w restauracjach McDonald’s w naszym kraju, zjemy najbardziej popularne burgery w nowej odsłonie! Zobaczcie, jakie zmiany zostały wprowadzone!
Polski McDonald's znalazł się w trójce krajów, gdzie po raz pierwszy zostały wprowadzone zmiany w menu kultowych burgerów. W Polsce, Australii i Nowej Zelandii zostały wprowadzone nowe przepisy na wykonanie najbardziej popularnych w tej sieciówce kanapek. Big Mac, McRoyal, WieśMac, Cheeseburger, Hamburger czy McDouble będą występowały w nowej wersji. Co się zmieni w ich składzie?
Rewolucja w McDonald’s!
Fast-food jako pierwsze postanowił zmienić bułki w popularnych burgerach. Mają one być teraz ciemniejsze i bardziej wypieczone, dzięki czemu poprawi się jakość i smak samego burgera. Dodatkowo zmieni się to, co w burgerze jest najważniejsze, czyli mięso.
Będzie ono poddane nowemu procesowi grillowania, a w smaku ma być jeszcze bardziej soczyste niż do tej pory. W burgerach nie może również zabraknąć sera. Cheddar, który znajduje się niemal w każdym burgerze, ma być teraz jeszcze bardziej roztopiony. Dodatkowym pomysłem na udoskonalenie burgerów ma być dodanie do nich cebulki, która znajdzie się w mięsie już podczas jego grillowania.
Jak tłumaczy McDonald's dzięki tym zmianom, koncern wychodzi naprzeciw klientom, aby zapewnić im jeszcze większe doznania smakowe:
"Modyfikacja w klasycznej ofercie McDonald’s to odpowiedź na potrzeby konsumentów, którzy szukają jeszcze większych doznań smakowych. Polska jest pierwszym rynkiem w Europie, a trzecim na świecie, po Aus
tralii i Kanadzie, który wprowadził nowy proces przygotowania kultowych produktów"
Jak również możemy się dowiedzieć, jest to największa zmiana wprowadzona do fast-fooda od ponad 20 lat! Jak się również okazuje, koncern do zmian przygotowywał się ponad trzy lata, a w międzyczasie przeprowadził "setki testów i badań".
McDonald's zapewnia, że burgery są przygotowywane w 100% z wołowiny. Warzywa i wszelkie produkty są najwyższej jakości, a dostawcy pozostają ci sami i w tym wypadku nic się nie zmieni. Na przykład warzywa pochodzą z firmy Green Factory spod Poznania, a ziemniaki na frytki z okolic Lęborka.
Ten ogromny koncern nie może pozwolić sobie na nawet najdrobniejsze wpadki, tym bardziej że na rynku gastronomicznym ma sporą konkurencję. Ściśle są kontrolowane wszelkie etapy dostawy produktów, jak i sam proces produkcji.
Tak, więc jeżeli właśnie teraz macie "smaka na maka", to restauracje McDonald's są już otwarte, a w nich możecie skosztować ulepszonych burgerów!