Płyn do naczyń – jak zwiększyć jego skuteczność? Prosty trik
Zadaniem płynu do naczyń jest skuteczne usuwanie tłuszczu z patelni, garnków, czy talerzy. Ma on również nabłyszczyć szklanki i sprawić, że na szkle nie będzie żadnego osadu. Nie każdy płyn jednak daje sobie z tym radę. Warto więc zastosować prosty trik, dzięki, któremu nie będziesz musiała szorować przypalonych garnków, a szkło zawsze będzie błyszczące i pozbawione osadu.
Jeden magiczny składnik
Aby płyn do naczyń działał o niebo lepiej, wystarczy dodać do niego biały ocet.
Dlaczego?
-Biały ocet skutecznie usunie uciążliwy osad z kawy i herbaty.
-Dzięki niemu przypalone resztki jedzenia usuniesz bez większych problemów.
-Jest to również jeden z najskuteczniejszych naturalnych środków do usuwania tłuszczu z naczyń i garnków.
Jak przygotować mieszankę octu z płynem do naczyń?
Przygotuj butelkę i wlej do niej szklankę dowolnego płynu do naczyń i szklankę białego octu. Zamknij butelkę i dokładnie wymieszaj oba składniki.
Tak przygotowaną mieszanką umyj naczynia jak zwykle.
Biały ocet do nabłyszczania
Biały ocet doskonale sprawdza się również jako nabłyszczacz. Możesz stosować go również w zmywarce. Wystarczy, że nalejesz odrobinę octu do przegródki na nabłyszczacz. Dzięki temu pozbędziesz się uciążliwego osadu, który często pojawia się na szklankach, czy lampkach do wina, kiedy myjemy je w zmywarce. Szkło będzie błyszczące i pozbawione smug.