Jedząc ten produkt skutecznie OBNIŻYSZ CIŚNIENIE!
Dzisiaj zaprezentujemy skuteczny środek który pomoże Ci obniżyć ciśnienie.
Kupisz go za kilka złotych w praktycznie każdym większym sklepie.
Tym produktem jest soczewica.
Soczewica nie tylko potrafi obniżyć ciśnienie, ale także regeneruje nasze żyły, które są regularnie uszkadzane przez zbyt wysokie ciśnienie.
W Polsce bardzo wielu ludzi ma problem z nadciśnieniem.
Szacuje się, że aż 15 milionów naszych rodaków cierpi na nadciśnienie.
Badacze Dr Peter Zahradka i dr Carla Taylor z Uniwersytetu w Manitobie zauważyli podczas badań na zwierzętach, że gdy włączy się do diety soczewicę – wysokie ciśnienie zaczyna się obniżać.
Mało tego. Regularne spożywanie soczewicy potrafiło nawet odwrócić pewne zmiany w strukturach żył który były spowodowane właśnie poprzez zbyt wysokie ciśnienie.
Skutków nadciśnienia jest sporo.
Do tych najważniejszych należy zaliczyć:
- udar mózgu,
- tętniak aorty,
- niewydolność nerek,
- rozwarstwienie aorty,
- przyspieszenie rozwoju miażdżycy,
- przerost mięśnia lewej komory serca.
Trzeba pamiętać, że soczewica ma bardzo dużo wartości odżywczych, które są dla nas niezwykle cenne.
Soczewica stanowi także dobrą alternatywę dla białka pochodzenia zwierzęcego.
Jest kaloryczna ponieważ w 100 g produktu zawiera 116 kcal.
Istnieje kilka odmian soczewicy.
Do najpopularniejszych należy zaliczyć czerwoną, brązową, żółtą i zieloną.
Soczewica zawiera bardzo dużo minerałów:
- cynk,
- sód,
- fosfor,
- żelazo,
- wapń,
- magnez,
- potas.
A także wiele witamin:
- witamina C,
- witamina A,
- witamina K,
- witamina B6,
- tiamina,
- ryboflawina,
- kwas pantotenowy,
- kwas foliowy.