Kotlety z kaszy jęczmiennej i marchewki

Dominika
Fit
17.11.2015 19:38
Kotlety z kaszy jęczmiennej i marchewki

Składniki Ilość: ok. 16 kotlecików 2 małe marchewki 200 g kaszy jęczmiennej 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 łyżki otrębów żytnich 2 łyżki otrębów owsianych szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól, pieprz Przygotowanie Można je również jeść na zimno i zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie lub na obiad. Przygotowywałam je w piekarniku, tak aby były mniej kaloryczne i zdrowsze, ale można je również smażyć na patelni, co będzie szybsze. Takie kotlety najlepiej podać jedynie z dowolną surówką lub sosem, gdyż w ich składzie mamy już kaszę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, gałkę muszkatołową, pieprz ziołowy, przyprawę z suszonych pomidorów oraz sól i trochę pieprzu. Marchewkę obrać ze skóry i zetrzeć na tarce, na małych oczkach. Ja moje posypałam podprażonym pestkami dyni i podałam z surówką z cukinii.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/kotlety-z-kaszy-jeczmiennej-i-marchewki/