JOGURTOWE MUFFINY Z BANANEM I SOSEM ZE SŁONEGO KARMELU
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki jogurtu greckiego
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 duże banany
- 1 budyń waniliowy
- 25 g roztopionego masła
PRZYGOTOWANIE:
Jajko ubić z cukrami na puszystą białą masę.
Banana pokroić w kostkę.
Banana pokroić w kostkę.
Połączyć wszystkie składniki (budyń wsypać w postaci proszku) i delikatnie wymieszać.
Gotową masę wyłożyć do foremek i piec przez 20 minut w 180 stopniach C.
Gotową masę wyłożyć do foremek i piec przez 20 minut w 180 stopniach C.
sos klik
Komentarze
Prześlij komentarz