OWOCOWE CRUMBLE
SKŁADNIKI/1 porcja
- pół szklanki czerwonych porzeczek
- pół szklanki rabarbaru
- 3 duże truskawki
- pół nektarynki
- pół szklanki płatków owsianych
- łyżka mąki pszennej
- łyżka masła
- łyżeczka cukru
PRZYGOTOWANIE:
Owoce dokładnie umyć.
Obrane i oddzielone od szypułek owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Obrane i oddzielone od szypułek owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Płatki owsiane, mąkę, cukier oraz masło ugnieść dłońmi aby powstała kruszonka.
Owoce zasypać kruszonką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni C, przez 15-20 minut do momentu wypuszczenia soków i podpieczenia kruszonki.
Owocowe crumble można podawać z ulubionymi dodatkami np. lodami :)
Owoce zasypać kruszonką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni C, przez 15-20 minut do momentu wypuszczenia soków i podpieczenia kruszonki.
Owocowe crumble można podawać z ulubionymi dodatkami np. lodami :)
Komentarze
Prześlij komentarz