AROMATYZOWANE GRZANKI Z KREMEM Z SERKA FETA I BLUE
Uwielbiam eksperymentować w kuchni a ta przystawka jest tego dowodem.
Czasami mając w lodówce kilka składników, możemy wyczarować cuda.
Jeśli tylko jesteśmy na tyle kreatywni, aby z niczego zrobić COŚ!
To właśnie przykład jak ze zwykłej bagietki można przygotować potrawę, której smak, aromat a nawet sam wygląd zachęca nas do zjedzenia.
Cudowne, kruche i puszyste w środku pieczywo, możemy przygotować na tysiąc sposobów..
Ja pokażę moją własną wariację z BAGIETKĄ! smacznego xoxo
SKŁADNIKI:
Czasami mając w lodówce kilka składników, możemy wyczarować cuda.
Jeśli tylko jesteśmy na tyle kreatywni, aby z niczego zrobić COŚ!
To właśnie przykład jak ze zwykłej bagietki można przygotować potrawę, której smak, aromat a nawet sam wygląd zachęca nas do zjedzenia.
Cudowne, kruche i puszyste w środku pieczywo, możemy przygotować na tysiąc sposobów..
Ja pokażę moją własną wariację z BAGIETKĄ! smacznego xoxo
SKŁADNIKI:
- 1 duża bagietka
- 2 opakowania sera pleśniowego "BLUE"
- 1 opakowanie sera "FETA"
- 5 łyżek jogurtu greckiego
- masło
- rozmaryn, gałka muszkatołowa, tymianek, sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Bagietkę pokroić.
Na patelni roztopić 40 g masła z dodatkiem oliwy, dodać rozmaryn, tymianek, sól oraz czosnek.
Kiedy przyprawy się delikatnie zarumienią grzanki układamy na patelni i chwilkę podsmażamy aby obtoczyły się w aromatycznym maśle.
Ser feta dusimy widelcem, stopniowo dodając jogurt (do momentu aż masa będzie gładka) następnie doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką.
Obtoczone w maśle grzanki smarujemy kremem, drugą część dekorujemy serem blue.
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i podpiekamy do momentu zarumienienia.
Na patelni roztopić 40 g masła z dodatkiem oliwy, dodać rozmaryn, tymianek, sól oraz czosnek.
Kiedy przyprawy się delikatnie zarumienią grzanki układamy na patelni i chwilkę podsmażamy aby obtoczyły się w aromatycznym maśle.
Ser feta dusimy widelcem, stopniowo dodając jogurt (do momentu aż masa będzie gładka) następnie doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką.
Obtoczone w maśle grzanki smarujemy kremem, drugą część dekorujemy serem blue.
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i podpiekamy do momentu zarumienienia.
Komentarze
Prześlij komentarz