Ciasto Kinder Country

Sylwia
Ciasta
17.11.2017 8:49
Ciasto Kinder Country

Dodatkowo: 140 – 200 g herbatników (w zależności od wielkości formy) 20 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (½ szklanki do posypania) Przygotowanie: Masa jasna: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia. Składniki: Masa jasna: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 120 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (3 szklanki) A masy są przepyszne – słodkie i delikatne – petarda! 🙂 Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, ale wątpię, że komuś się uda wytrzymać, aż tak długo bez wcześniejszego skosztowania:) Formą (wymiary 20 cm x 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i na spód ułożyć herbatniki. Niestety bardzo kaloryczne, ale od czasu do czasu każdy może sobie pozwolić na coś dobrego 🙂 Ciasto robi się bardzo prosto i bez pieczenia! Ps. Ciasto można wykonać na trochę większej formie (25 cm x 25 cm), ale nie za dużej. Ilość porcji: 16 kawałków (forma 20 cm x 20 cm) Na herbatniki wyłożyć jasną masę, a na nią kolejną warstwę herbatników. Masa ciemna: 150 ml śmietany kremówki 36% 200 g mlecznej czekolady (2 tabliczki) Odstawić do lodówki na 6 – 12 h (całą noc).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/ciasto-kinder-country/