Babka marmurkowa Ani

Kamila
Ciasta
19.11.2017 17:26
Babka marmurkowa Ani

mąka pszenna - 25 dag margaryna -10 dag cukier puder - 10 dag cukier waniliowy jajka - 2 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki kefir- 125 ml kakao - 1 łyżka tłuszcz do formy tarta bułka do formy margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir, wszystko razem dobrze połączyć, Białka ubić na sztywno, połączyć z masą maślano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką. 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej i formy, a resztę 1/3 wymieszać z kakao i wyłożyć na wierzch jasnego ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://camillawkuchni.blogspot.com/2016/11/babka-marmurkowa-ani.html

Camilla w kuchni

Kamila