Makaronowa sałatka w meksykańskim stylu

Ewa
Sałatki
17.10.2017 8:14
Makaronowa sałatka w meksykańskim stylu

Polecam:) 400 g makaronu mini rurki Lubella 150 g chorizo (u mnie łagodne) puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 awokado 1 czerwona cebula 1/2 papryki (ja dałam żółtą, ale może być również czerwona) 2 pomidory 1/2 pęczka kolendry Sos: 3-4 łyżki majonezu 1 mały ząbek czosnku sól, pieprz sok z cytryny 1-2 łyżki posiekanej kolendry Z powodzeniem możemy podać ją na kolację lub zabrać na drugie śniadanie do pracy. Mieszamy, by makaron otoczył się lekko tłuszczykiem z patelni, dzięki czemu się nam nie poskleja. Do mojej makaronowej sałatki wykorzystałam mini rurki od Lubelli, które świetnie komponowały się kolorystycznie z pozostałymi składnikami. Udostępnij Zapisz Idąc za ciosem, po przygotowaniu sałatki w stylu greckim, zrobiłam też makaronową sałatkę w stylu meksykańskim. Całą zawartość patelni od razu po podsmażeniu przekładamy do miski z makaronem. Lekko przesmażamy na rozgrzanej patelni z minimalną ilością oleju. Pomidory nacinamy z wierzchu na krzyż, przelewamy wrzątkiem i zdejmujemy skórę. Wrzuciłam do niej wszystko to, co kojarzy mi się z kuchnią meksykańską i powiem Wam, że wyszło wyśmienicie. Paprykę kroimy na około 1,5 cm paseczki, a następnie w trójkąty. Na końcu mieszamy z posiekaną kolendrą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok wyciśnięty z połowy cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/10/17/makaronowa-salatka-w-meksykanskim-stylu/