Babeczki warzywne

Krzysztof
Przepisy
20.03.2014 7:41
Babeczki warzywne

Przepis

Składniki:

1/2 mrożonej mieszanki warzywnej

4 jajka

4 łyżki jogurtu

2 łyżki oliwy

przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek

Przygotowanie:

Warzywa duszę na oliwie do miękkości. Przestudzone przekładam do większego naczynia i rozdrabniam widelcem lub "ręcoma'.

Przyprawiam do smaku. Żółtka wymieszane z jogurtem łączę z warzywami. Na koniec dodaję ubitą na sztywno pianę z białek.

Przekładam do foremki na muffiny do 3/4 wysokości.

Piekę ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopniu.

Dobrze smakują przestudzone z sosem jogurtowo-czosnkowym.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną