Wielkanocna babka czekoladowo migdałowa niczym brownie. Bez glutenu

Diana
Ciasta
10.04.2017 9:28
Wielkanocna babka czekoladowo migdałowa niczym brownie. Bez glutenu

PL Składniki na ciasto: - 100 g płatków migdałowych zmielonych na mąkę (lub gotowej mąki) - 50 g mąki ryżowej (lub innej) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 80 g masła - 130 g gorzkiej czekolady ( w oryginale biała) - 1/2 szklanki erytrolu - 3 łyżki syropu z daktyli (jeśli robicie z białą, syrop należy pominąć i ograniczyć się do 1/4 erytrolu czy cukru) - 3 jajka (osobno żółtka i białka) - pół łyżeczki mielonej wanilii (opcja) - 1 łyżka soku z cytryny (opcja) Składniki na polewę: - 4 łyżki śmietanki kokosowej (gęsta część mleka z puszki - należy schłodzić je porządnie w lodówce) - 2 łyżki cukru brązowego (lepiej: kokosowego) *** Na niskim ogniu lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną na kawałki czekoladę i masło. Nigdy nie byłam fanką babek, zwłaszcza takich w typie babki piaskowej - generalnie suche ciasta, Po erytrol, cukier kokosowy, mąkę migdałową, mieloną wanilię i wiele cennych zdrowych produktów zapraszam zapraszam do nieocenionych sklepów Ekogram Zielonki w Krakowie lub na stronę EKOGRAM.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zdrowozakrecona.blogspot.com/2017/04/wielkanocna-babka-czekoladowo-migdaowa.html