Lekki i dietetyczny pasztet z bakłażana

Diana
Fit
24.05.2017 9:58
Lekki i dietetyczny pasztet z bakłażana

Po mąkę kokosową, olej kokosowy, ghee i przyprawy oraz wiele innych dobroci udajcie się pod których z krakowskich adresów sklepu Ekogram Zielonki lub w sieci na https://ekogram.pl/ - 2 bakłażany - ok. 500 g - 1 cebula - po pół łyżeczki kurkumy i ostrej papryki - olej lub masło do smażenia (1-2 łyżki) - ok. 20 g suszonych pomidorów - 1 łyżeczka suszonego czosnku - 1 łyżeczka włoskich przypraw - sól i pieprz do smaku - 3 jajka - 1 łyżka mąki kokosowej Żadnych strączków, żadnej mąki - ne licząc łyżki kokosowej, która co prawda nazywa się mąką, ale nie ma nic wspólnego ze zbożowymi produktami i tu służy głównie do delikatnego zagęszczenia pasztetu. A więc pasztet, ale ...z bakłażana, doprawiony na włosko, z dodatkiem suszonych pomidorów. Masę przelewamy do keksówki przykrytej papierem lub odpowiednio wysmarowanej i pieczemy ok. 40-50 min w 180 stopniach. Podsmażamy na oleju kokosowym lub maśle cebulę, jak się zeszkli dodajemy kurkumę i ostrą paprykę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zdrowozakrecona.blogspot.com/2017/05/lekki-i-dietetyczny-pasztet-z-bakazana.html