Orzechowa kostka

Alicja
Ciasta
14.02.2017 15:55
Orzechowa kostka

Składniki Ciasto - 450 g mąki - 150 g cukru pudru - 50 g rozpuszczonego chłodnego masła - 1 łyżeczka sody - 3 łyżeczki miodu - 4 łyżki mleka - 1 jajko - 200 g orzechów - 120 g masła - 100 g cukru - 2 łyżki miodu - 1 kostka masła - 200 g cukru pudru - 1/2 l mleka - 1 łyżka maki ziemniaczanej - 1 łyżka mąki tortowej - kieliszek spirytusu Przygotowanie Ciasto Jedną z nich wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i pieczemy przez 20 - 30 minut, aż ciasto uzyska miodowy kolor. Ciasto zarabiamy, dzielimy na 2 części, wałkujemy i wykładamy na brytfanki wyłożone papierem do pieczenia. Orzechy kroimy i smażymy wraz z masłem, cukrem oraz miodem na złoty kolor. Pieczemy w 180 st. C przez 20 - 30 minut, aż się zarumieni. Pozostawiamy na 1 dzień, aby ciasto nasiąknęło masą. Masę wykładamy na blat bez orzechów i równo ją rozprowadzamy. Rozprowadzamy obie mąki w mleku i gotujemy budyń.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/02/orzechowa-kostka.html