Pstrągi z masłem koperkowym pieczone na ziemniakach

Marta
Obiad
13.07.2016 20:54
Pstrągi z masłem koperkowym pieczone na ziemniakach

Może z miłości do ziemniaków? :) Składniki: - 2 pstrągi tęczowe - 7 niewielkich ziemniaków - duża czerwona cebula - 3 ząbki czosnku - sok z 1/2 cytryny - 2 łyżki miękkiego masła - 1/2 pęczka koperku - sól, pieprz, oliwa z oliwek, tymianek Ziemniaki obieram, kroję na plasterki, wkładam do naczynia żaroodpornego, dodaję 2 łyżki oliwy, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w plasterki czosnek, przyprawiam solą, pieprzem i tymiankiem. Nacieram go z każdej strony (także, a nawet przede wszystkim w środku)solą i pieprzem, polewam sokiem z cytryny. Mimo, że na blogu są już dwa przepisy na pieczonego pstrąga, to ten zdecydowanie najbardziej przypadł mi do gustu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/07/pstragi-z-masem-koperkowym-pieczone-na.html