Lemoniada miętowa

Agata
Koktajle
23.05.2016 15:48
Lemoniada miętowa

Składniki: 1 pęczek mięty 3 łyżki cukru sok z 1 cytryny 1 litr wody Wykonanie: Miętę płuczemy, z pęczka odkładamy 3 gałązki, które wykorzystamy później. Przelewamy z powrotem do dzbanka, dodajemy sok z cytryny, mieszamy i wkładamy do lodówki, do całkowitego schłodzenia. Kiedyś, obok kompotu królowała na naszych letnich stołach, później została wyparta przez soki i napoje gazowane, które zaczęły pojawiać się w sklepach. Do blendera wrzucamy odłożone gałązki mięty, wlewamy 1/2 szklanki miętowego naparu i dokładnie blendujemy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/06/lemoniada-mietowa-ii.html