Pęczotto z pomidorami i pesto

kardamonovy
Obiad
19.05.2016 14:34
Pęczotto z pomidorami i pesto

Yyyy….. Składniki: 1 szklanka suchej kaszy pęczak 750 ml bulionu warzywnego 5 dojrzałych pomidorów (poza sezonem można użyć 1 puszkę pomidorów) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki pesto 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego oliwa sól pieprz (przepis na 3-4 porcje) Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, chwilę smażymy. Całość zalewamy chochlą bulionu, mieszamy i czekamy aż płyn się wchłonie, znowu dolewamy bulion, gotujemy. Pęczotto nakładamy na talerze i na porcję dodajemy łyżeczkę pesto, lekko mieszamy. Małe sprostowanie z dnia następnego: My zażera się pęczotto z pomidorami. Jeżeli chodzi o rodzaj pesto, to właściwie możecie zapodać takie, jakie chcecie. Po tym czasie, do kaszy wrzucamy pokrojone w małą kostkę, obrane pomidory. Lubię kaszę, pęczak to właściwie najulubieńsza z nich.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/peczotto-z-pomidorami-i-pesto/