Ciasto kokosowo-truskawkowe

Jolanta
Ciasta
09.03.2016 10:22
Ciasto kokosowo-truskawkowe

2/3 kostki miękkiej margaryny przekładamy do misy, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy na puszystą masę, dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z sypkimi składnikami i dokładnie miksujemy, wlewamy 50 ml zimnego mleka. Do misy wlewamy śmietanę 30% i ubijamy trzepaczką blendera, wsypujemy cukier puder, dodajemy zmiksowane wiórki kokosowe, ubijamy na sztywny krem ale na wolnych obrotach. cukru pudru 50 ml mleka 5 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag truskawek 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 baton princessa kokosowa polewa deLuxe mleczna Dr. Otkera PRZYGOTOWANIE ciasta: mąki pszennej 2/3 szklanki kaszki manny 2/3 szkl. wiórek kokosowych do ciasta 1 szkl. wiórek kokosowych do kremu 1 szkl. Przepis na Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną, polecam! SKŁADNIKI: 2/3 kostki margaryny 2/3 szkl. Polecam również inne przepisy wykorzystujące wiórki kokosowe: oraz wiórki kokosowe i truskawki: Ciasto kokosowo-truskawkowe Połowę umytych truskawek kroimy w kostkę i dodajemy do masy, ostrożnie mieszamy i przekładamy na spód ciasta. Do miski wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe i kaszkę manną, dodajemy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka i ostrożnie je łączymy za pomocą silikonowej łyżki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/ciasto-kokosowo-truskawkowe-z-bita-smietana/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta