Kurczak z porami zapiekany w cieście

Ewelina
Zapiekanki
19.06.2015 11:42
Kurczak z porami zapiekany w cieście

Kurczak z porami zapiekany w cieście 1 ćwiartka kurczaka 1 por 1 łyżeczka oleju 1 kostka bulion warzywny Winiary pieprz 3 jajka 2 kopiaste łyżki mąki 100 ml mleka 1 łyżka natki pietruszki Przygotowanie: Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek, Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek pora, jajka, mleko, mąka, natka pietruszki. Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażamy, dodajemy pokruszoną kostkę bulionową i doprawiamy pieprzem, dodajemy pora i chwilkę jeszcze trzymamy całość na patelni. W misce mieszamy za pomocą trzepaczki mąkę i mleko, wbijamy jajka i ubijamy trzepaczką, Ciastem zalewamy kurczaka z porem, posypujemy natką pietruszki. Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/kurczak-porami-zapiekany-ciescie/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Ewelina