ŚLEDZIE W SOSIE ŚMIETANOWO-OGÓRKOWYM

Justyna
Przekąski
16.12.2015 15:30
ŚLEDZIE W SOSIE ŚMIETANOWO-OGÓRKOWYM

Składniki: 500 g śledzi matiasów długi ogórek 2 małe cebula 400 ml jogurtu naturalnego greckiego 2 łyżki śmietany 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Płaty śledziowe moczymy w zimnej wodzie kilka godzin. Cebule kroimy w piórka, zalewamy gorącą wodą i również odstawiamy na 15 minut. Ogórka obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Śmietanę mieszamy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ogórkiem, cebulą i przyprawami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/12/sledzie-w-sosie-smietanowo-ogorkowym/