Papryka faszerowana ryżem i kurczakiem

Barbara
Obiad
22.10.2015 12:51
Papryka faszerowana ryżem i kurczakiem

Składniki

* 2 czerwone papryki

* 1 podwójna pierś z kurczaka

* pół szklanki ryżu

* pół cebuli

* 1 jajko

* pęczek natki pietruszki

* sól, pieprz

* tarta mozarella (ok. 100 g)

* oliwa do wysmarowania naczynia

Przepis

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Piersi i cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Pietruszkę siekamy. Mieszamy ryż, mięso, cebulę i natkę pietruszki. Wbijamy surowe jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Solimy i pieprzymy od środka. Nakładamy farsz. Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 45 minut. Posypujemy mozarellą i zapiekamy jeszcze 5-10 minut aż ser się ładnie zrumieni.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną