Kurczak pod marchewkową pierzynką

Barbara
Obiad
22.10.2015 12:39
Kurczak pod marchewkową pierzynką

Składniki

* podwójna pierś z kurczaka

* przyprawa do kurczaka

* 2 duże marchewki

* 1 cebula

* ok125 g żółtego sera

* 4 łyżki majonezu

* 4 łyżki gęstej śmietany

* płaska łyżka curry

* oliwa do wysmarowania blaszki

Przepis

Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy curry. Wykładamy na warzywa. Posypujemy startym na tarce na grubych oczkach żółtym serem. Pieczemy pod przykryciem w temp. ok 180 stopni C ok. 45 minut

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną