Brązowy ryż z ciecierzycą

Małgorzata
Obiad
18.09.2015 8:11
Brązowy ryż z ciecierzycą

Danie dzięki ciecierzycy jest jednak naprawdę sycące, aromatyczne i smaczne :) SKŁADNIKI (dla 2 osób) 1 woreczek brązowego ryżu 400g ciecierzycy z puszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kminu rzymskiego 3 łyżki posiekanej kolendry sól morska świeżo mielony pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Smacznego :) źródło inspiracji piątek, 18 września 2015 Brązowy ryż z ciecierzycą Autor: Małgorzata Chyla o 07:05:00 Etykiety: brązowy ryż, ciecierzyca przepisy, ciecierzyca z ryżem, kolendra, kuchnia arabska, kuchnia wegetariańska, ryż z ciecierzycą, wege, wege przepisy Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Ryż gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy pokrojonego w kostkę selera i smażymy razem na małym ogniu prze około 10 minut, aż warzywa zmiękną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/09/brazowy-ryz-z-soczewica.html