Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem i migdałami

Tobiasz
Sałatki
22.06.2015 11:32
Surówka z białej rzodkwi z jabłkiem i migdałami
  • Czas przygotowania: 6 min

Składniki

Zachęcam Was serdecznie do przygotowywania surówek samodzielnie, nie zajmuje to wiele czasu a zyskujemy świeżość i pewność że nie spożywamy środków konserwujących. Polecam mało docenianą białą rzodkiew ponieważ w przeciwieństwie do popularnej rzodkiewki ma dwa razy więcej składników odżywczych. Idealna na stany podgrypowe, wzmocnienie organizmu za sprawą witamin: C, B, PP czy też kwasu foliowego, cynku czy rzadkiego molibdenu. Zawarta w niej siarka również świetnie działa na urodę. Ta prosta surówka na słodko jest dobrą alternatywą dla standardowych surówek podawanych do obiadu. Można spokojnie ją zjeść samodzielnie i gwarantuje że Wam zasmakuje!

Przepis

Dla 1/2 osób

Czas przygotowania: Kilka minut

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną