Filet z dorsza na puree z awokado.

Joanna
Obiad
06.05.2015 9:36
Filet z dorsza na puree z awokado.

Składniki: (na 2 porcje) - 2 kawałki fileta z dorsza - 1 łyżeczka bazylii - 1 łyżeczka szałwii - 1 łyżka oliwy z oliwek - sól, pieprz - 1 łyżka masła na puree: - 1 awokado - sok z połowy cytryny - 1 łyżka oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku - 1/2 łyżeczki musztardy Dijon - sól, pieprz na wierzch: - skórka otarta z połowy cytryny - 1/2 czerwonej papryki Przygotowanie: Mieszamy łyżkę oliwy z bazylią, szałwią oraz solą i pieprzem. Nakładamy na talerz puree z awokado, a na nim fileta z dorsza, na górze układamy startą skórkę z cytryny oraz paprykę. Filety z dorsza obtaczamy w powstałej marynacie i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o małych oczkach, wyciskamy sok. Filet z dorsza na puree z awokado jest pysznym i lekkim daniem, smaki przenikają się nawzajem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/05/filet-z-dorsza-na-puree-z-awokado.html