Ziemniaczki nadziewane różnościami

Krzysztof
Przekąski
16.09.2013 7:24
Ziemniaczki nadziewane różnościami

Przepis

Składniki: -

filet z kurczaka - 700 g

Majonez - 200 g

Czosnek - 3 ząbki

Ziemniaki - 6-8 sztuk (duże)

Ser - 100-200 gramów

szczypiorek , sól

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić w średniej kostkę. W rondlu wlać trochę wody (około szklanki), dodać majonez i umieścić kawałki kurczaka. Doprawić solą. Dusić ok 30 min.

W tym czasie przygotować ziemniaki. Umyte obrane i wydrążone umieścić na blaszce.

W wydrążone łódeczki umieścić "farsz" - posypać wszystko serem żółtym.

Piec w nagrzanym piekarniku (temp. ~ 240° C) przez 20-25 minut.

Smacznego!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną