KOTLETY MIELONE Z MROŻONEGO SCHABU

Agnieszka
Obiad
22.08.2023 19:19
KOTLETY MIELONE Z MROŻONEGO SCHABU

Dziś dla Państwa proponuję szybkie danie obiadowe czyli mielone po szczegółowy przepis zapraszam na kuchnia domowa agi

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko72.com.pl/2023/08/kotlety-mielone-z-mrozonego-schabu.html
📌 Zobacz powiązany przepis:

🍴 Kotlety mielone z mrożonego schabu - prosty przepis na pyszne danie

  • Liczba porcji: 4
  • Czas gotowania: 30 min
  • Czas przygotowania: 15 min
  • Szacunkowy koszt: 20 zł

Informacje o wartości odżywczej

  • Kalorie: 410
  • Tłuszcz: 20g
  • Węglowodany: 10g
  • Białko: 45g

Składniki

  • 500 g mrożonego schabu
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przepis

Kotlety mielone to danie, które zna i lubi każdy. Przepis, który prezentuję, to klasyka polskiej kuchni, której smak pokochają zarówno dorosłych, jak i dzieci. Kotlety mielone z mrożonego schabu są nie tylko smaczne, ale i proste w przygotowaniu. Nawet jeśli nie masz doświadczenia w kuchni, na pewno dasz sobie z nimi radę. Wystarczy tylko kilka składników, które z łatwością znajdziesz w każdym sklepie. Dużym atutem tego przepisu jest fakt, że używamy do niego mrożonego schabu - mięsa, które często mamy w zamrażarce. Dzięki temu, nawet niespodziewani goście nie będą dla nas problemem! Wystarczy wyjąć schab z zamrażarki, a po chwili możemy przystąpić do gotowania. Sam proces przygotowania kotletów jest bardzo prosty i na pewno nie sprawi nikomu kłopotu. Efekt końcowy na pewno przekroczy Twoje oczekiwania - mięso jest soczyste, a panierka chrupiąca. To połączenie smaków, które zna i lubi każdy. Kotlety mielone z mrożonego schabu to danie, które z powodzeniem możesz podać na rodzinnej kolacji lub przyjęciu. Na talerzu prezentują się naprawdę apetycznie, a ich smak na pewno zachwyci każdego gościa. Smacznego!

  • Schab rozmrozić, umyć, osuszyć i zmielić na maszynce do mięsa.
  • Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na złoty kolor.
  • W dużej misce wymieszać mięso mielone, podsmażoną cebulę, bułkę tartą i jajka. Całość doprawić solą i pieprzem.
  • Formować kotlety o średnicy około 5-7 cm, a następnie obtoczyć je w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety po obu stronach na średnim ogniu, aż uzyskają złoty kolor.
  • Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.