Roladki z masłem i pieczarkami

Beata
Obiad
23.03.2023 6:54
Roladki z masłem i pieczarkami

Roladki z masłem i pieczarkami Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem. 6 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: • 1 podwójny filet kurczaka • 10 dag pieczarek • ½ cebuli • 2 ząbki czosnku • 10 dag sera żółtego • 10 dag masła • Mąka pszenna do panierki • Bułka tarta do panierki • 2 jajka • Olej do smażenia • Sól • Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroję plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą oraz pieprz. 2. Jedną łyżkę masła rozgrzewam na patelni, dodaję obraną, pokrojoną drobno cebulę, obrany przeciśnięty przez praskę czosnek, smażę. Następnie dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprz oraz solą. 3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, masło kroję w słupki. 4. Na każdym kawałku mięsa na środku układam po łyżce sera żółtego, po łyżce farszu z pieczarek i po jednym słupku masła. 5. Mięsa zwijam w roladki, panieruję w mące w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 6. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 8. Smacznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarnachwila.com/2023/03/roladki-z-masem-i-pieczarkami.html