Piątkowa zapiekanka, filety rybne zapiekane z brokułem, polane pysznym sosem beszamel, posypane parmezanem a co najważniejsze zero smażenia. 1. Filety rybne kroimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, papryką oraz kurkumą. Panierujemy w mące, następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy oliwą z oliwek. Pieczemy 20 minut w 180°C. Po upieczeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2. Brokuł myjemy, dzielimy na małe różyczki i gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Układamy na upieczonej rybie. 3. Przygotowujemy sos, margarynę rozpuszczamy, dodajemy mąkę mieszając, żeby nie powstały nam grudki, dodajemy gałkę muszkatołową, pieprz oraz sól i wlewamy stopniowo …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/04/zapiekana-ryba-z-brokuem.html