Leczo cukiniowo - pieczarkowe z mozzarellą

Krzysztof
07.08.2014 17:51
Leczo cukiniowo - pieczarkowe z mozzarellą

Przepis

Składniki:

2 duże cukinie

2 cebule

2 ząbki czosnku

ok. 30 dag. pieczarek

mozzarella

3 średnie kiełbaski ( można również bez nich )

3 łyżki koncentratu

sól

przyprawy: pieprz ziołowy lub czarny, oregano, rozmaryn

Cukinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podduszamy na oleju.

Pieczarki i cebulkę obieramy i kroimy w plasterki.

Smażymy na osobnej patelni wraz z drobno pokrojonym czosnkiem, do momentu zarumienienia się cebulki i zmiękczenia pieczarek.

Następnie pieczarki i cebulkę wraz z czosnkiem dorzucamy do cukinii i dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę i dusimy wszystko razem przez kilka- kilkanaście minut (w zależności to od cukinii ).

Dodajemy 3 łyżki koncentratu , doprawiamy solą i przyprawami i na sam koniec dodajemy pokrojoną w plasterki mozzarellę.

Smacznego!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną