Przepis
Składniki:
2 duże cukinie
2 cebule
2 ząbki czosnku
ok. 30 dag. pieczarek
mozzarella
3 średnie kiełbaski ( można również bez nich )
3 łyżki koncentratu
sól
przyprawy: pieprz ziołowy lub czarny, oregano, rozmaryn
Cukinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podduszamy na oleju.
Pieczarki i cebulkę obieramy i kroimy w plasterki.
Smażymy na osobnej patelni wraz z drobno pokrojonym czosnkiem, do momentu zarumienienia się cebulki i zmiękczenia pieczarek.
Następnie pieczarki i cebulkę wraz z czosnkiem dorzucamy do cukinii i dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę i dusimy wszystko razem przez kilka- kilkanaście minut (w zależności to od cukinii ).
Dodajemy 3 łyżki koncentratu , doprawiamy solą i przyprawami i na sam koniec dodajemy pokrojoną w plasterki mozzarellę.
Smacznego!