Terrina z łososia z zielonym groszkiem

Agata
Przekąski
07.12.2020 10:50
Terrina  z łososia z zielonym groszkiem

Czas przygotowania: 60 minut Składniki: - 450 g fileta łososia ze skórą - 3 łyżki śmietany 18% - 1 szklanka ugotowanego zielonego groszku - 150 g serka kanapkowego śmietankowego - 2-3 łyżki soku z cytryny - 3 łyżeczki żelatyny - sól - pieprz - kilka podłużnych plasterków ogórka - świeży koperek Wykonanie: Oprószoną solą rybę gotujemy na parze prze 15 minut. Tak więc bez zbędnych wstępów zapraszam Was serdecznie po przepis, zróbcie terrinę i zaskoczcie swoich domowników, nie tylko prezentami, ale też eleganckim daniem z rybą #naturalniebałtyckie w roli głównej. Terrina z łososia z zielonym groszkiem jest przepyszna, delikatna i bardzo kremowa. W trzecim roku życia jako smolty (srebrzyste ubarwienie ciała bez jakichkolwiek plam) spływają do morza, by tam intensywnie żerować, osiągając długość do 150 cm i masę do 39 kg. Przyrządza się je w piekarniku, na patelni, smaży, piecze, a także wędzi i je na surowo. Terrina z łososia z zielonym groszkiem Terrina z łososia z zielonym groszkiem Gdy przestygnie zdejmujemy skórę i wraz ze śmietaną, serkiem i sokiem z cytryny blendujemy na gładką masę. |Terrina z łososia z zielonym groszkiem| Dziś w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie bierzemy na przysłowiowy ruszt łososia bałtyckiego. Na koniec dodajemy zielony groszek i mieszamy. Foremki (średnica 8 cm, wys. 4 cm) wykładamy plasterkiem ogórka i wypełniamy masą. To bardzo zdrowa i pyszna ryba, która w kuchni daje nam mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o jego przygotowanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/12/terrina-z-lososia-z-zielonym-groszkiem.html