Gołąbki z kapusty pekińskiej z kaszą i pieczarkami – zapieczone w piekarniku

Zjem
Obiad
04.01.2019 13:03
Gołąbki z kapusty pekińskiej z kaszą i pieczarkami – zapieczone w piekarniku

Gołąbki z kapusty pekińskiej z kaszą i pieczarkami – przepis: Składniki: 1 duża główka kapusty pekińskiej lub 2 mniejsze, 100g ugotowanej kaszy gryczanej ciemnej, 500g pieczarek, masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia, 3 cebule, sól i pieprz do smaku 🙂 Gołąbki z kapusty pekińskiej z kaszą i pieczarkami – rady: Kapustę pekińską możesz wymienić na białką – Gołąbki z kapusty pekińskiej z kaszą i pieczarkami to jedno z moich ulubionych dań w piątki. Sos: 1 puszka pomidorów lub 1/2 passaty, 1 ziele angielskie + 1 liść laurowy, sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę umyj, oddziel liście i gotuj je w osolonym wrzątku przez ok 3 minuty. Na ten przepis wpadłam, gdy został mi woreczek kaszy z zeszłego obiadu i ogromną ochota na gołąbki 🙂 Robi się je szybciej od klasycznych gołąbków – nie ma tu zabawy z wycinaniem nerwów w kapuście. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, wyłóż je liśćmi kapusty, i na taką “wyściółkę delikatnie kładź gołąbki. Od razu zrobiłam 2 rodzaje tego dnia – roślinne, które dziś prezentuje i klasyczne z mięsem mielony dla męża. Wszystkie składniki sosu umieść w rondelki, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez kwadrans. Gołąbki pieczemy w piekarniku, dzięki temu są delikatne w smaku. Ja jednak polecam Ci szybszy sposób – twarde części można potraktować tłuczkiem do mięsa 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zjem-cie.pl/golabki-z-kapusty-pekinskiej-z-kasza-i-pieczarkami/