Kopytka z papryką

Katarzyna
Obiad
17.03.2018 6:45
Kopytka z papryką

Składniki: 70 dag ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 1 czerwona papryka świeża 2 białe cebule 1 jajko 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku masło bułka tarta Wykonanie: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić razem z obraną cebulą i przysmażyć na oleju. Wystudzone ziemniaki obrać, zmielić, dodać mąkę, jajko, sól i pieprz do smaku oraz odciśniętą z tłuszczu paprykę i cebulę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/03/kopytka-z-papryka.html

Tradycyjna Kuchnia

Katarzyna