Zupa z tortellini i szpiankiem

Basia
Zupy
11.08.2017 10:28
Zupa z tortellini i szpiankiem

Składniki: Sposób przygotowania: - 25 dag makaronu tortellini o dowolnym nadzieniu - 25 dag świeżego szpinaku - puszka białej fasoli - 50 dag pomidorków koktailowych (można zastąpić zwykłymi) - 1,5 szklanki rozdrobnionego mięsa z kurczaka (użyłam mięsa z rosołu) - 1 duża biała cebula - 1/2 szklanki tartego żółtego sera (można pominąć) - 500 ml przecieru pomidorowego - 2 litry bulionu np. rosołu (można zastąpić wodą) - szklanka kremówki - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - sól, pieprz - cukier Pierożkami tortellini można też zastąpić z powodzeniem makaron . Ilość porcji: ok. 5-6 Czas przygotowania: ok. 0,45 h Jeśli zupę gotujesz poprzedniego dnia, ser dodaj dopiero następnego dnia tuż przed podaniem. Zupa wyszła przepyszna, kremowa i dzięki kwaśnym pomidorowym wyraźna w smaku. Robi się ją bardzo szybko a podana gościom zachwyca smakiem i wyglądem. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Koszt przygotowania: ok.25 zł Gotujemy przez ok. 7 minut. Dodajemy mięso, szpinak, odcedzoną z zalewy fasolę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/08/zupa-z-tortellini-i-pomidorami.html

pobitegarybarbary

Basia