Krem z dyni

Gabriela
Zupy
12.04.2017 12:15
Krem z dyni

Krem z dyni 2-3 szklanki puree z dyni 3 marchewki 1 mała pietruszka 1 l bulionu 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz garść wyłuskanych pestek z dyni kilka łyżek jogurtu greckiego ser żółty starty na dużych oczkach grzanki Do każdej miseczki dodajemy po 1 łyżce jogurtu greckiego i pestek z dyni. Cebulę i czosnek siekamy, lekko solimy, po czym podsmażamy na oliwie do momentu, aż cebula się zeszkli. Krem z dyni najlepiej smakuje na gorąco. Kroimy w kostkę chleb (może być czerstwy), polewamy delikatnie oliwą i posypujemy mieszanką ziół – np. czubrycą zieloną, bazylią, oregano. Do tak przygotowanych składników (dynia, cebula i czosnek) dodajemy ugotowane warzywa i część bulionu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zycienaluzie.pl/krem-z-dyni/