Kapuśniak z kiszonej kapusty

Beata
Zupy
21.01.2017 0:14
Kapuśniak z kiszonej kapusty

Składniki: 3 wędzone żeberka 500 g kiszonej kapusty 2 łyżki smalcu 6 średnich ziemniaków 2 średnie marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2,5 l wody 1 łyżka mąki 2 liście laurowe 2 płaskie łyżki majeranku 3 ziela angielskie sól pieprz Żeberka zalać wodą i gotować około 15 minut. Marchewkę, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do zupy. do tego włożyć liście laurowe, ziele angielskie,i ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Inne przepisy na zupy znajdziecie na blogu w zakładce ZUPY. Jeżeli jest ona zbyt kwaśna, można lekko przepłukać zimną wodą, doprawić zupę solą, pieprzem i majerankiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/01/kapusniak-z-kiszonej-kapusty.html