Zupa gulaszowa z wołowiną

Malgorzata
Zupy
20.01.2017 11:43
Zupa gulaszowa z wołowiną

Składniki: 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki 1 pietruszka pokrojona w kostkę 1 marchewka pokrojona w kostkę 2 łyżki masła 300 g wołowiny, pokrojonej w grubą kostkę 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 4 szklanki bulionu drobiowego lub wołowego sól, pieprz i cukier do smaku 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 3 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do podania Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu masło, włóż wołowinę i podsmaż z każdej strony do zarumienienia, po czym przełóż do miseczki. English version Beef goulash soup (5-6 servings) Ingredients: 1 onion, diced 1 clove garlic, thinly sliced 1 parsnip, diced 1 carrot, diced 2 tablespoons butter 300 g beef, cut in thick dice 1 tablespoon sweet paprika powder 1 teaspoon hot pepper powder 1 teaspoon of thyme 1/2 cup dry white wine 4 cups of chicken or beef stock salt, pepper and sugar to taste 1 red bell pepper, diced 3 potatoes, peeled and diced 500 ml tomato passata 1 tablespoon tomato paste 2 tablespoons chopped parsley for serving Preparation: Add beef, cover with the lid and cook on low heat for 1 hour. Add the bell pepper and potatoes, cover and cook until soft, for about 30 minutes. Włóż wołowinę, przykryj garnek pokrywą i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę. Dodaj papryki w proszku, tymianek, podsmaż przez chwilę, po czym dodaj wino i gotuj aż prawie odparuje. Wykonanie tej zupy jest jest bardzo łatwe, chociaż czasochłonne, bo taka zupa najlepsza jest po dłuższym warzeniu na małym ogniu. Cook until almost evaporated and add stock, tomato puree, tomato passata and season with salt and pepper. In a large pot heat the butter, add beef, cook on medium heat until browned and transfer to a plate. Po tym czasie dodaj paprykę oraz ziemniaki, przykryj i gotuj do miękkości ziemniaków, przez około 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://karmelowy.pl/zupa-gulaszowa-z-wolowina-beef-goulash-soup/