Zupa serowa (wersja II)

Marta
Zupy
18.12.2016 9:38
Zupa serowa (wersja II)

ok. 2 litry wody 1 ćwiartka z kurczaka 3 duże serki topione (u mnie gouda, ementaler i masdamer) 1 por 1/4 selera 1 korzeń pietruszki 1 duża marchewka sól, pieprz 0,5 kostki rosołowej 2 liście laurowe, ziele angielskie Dodatki: 1 ser pleśniowy np. camembert grzanki do posypania na 1 talerz 1 łyżka startego sera np. grana padano, parmezan natka pietruszki Oczyszczone mięso drobiowe wrzucamy do wrzątku. Po tym czasie wyjmujemy warzywa (pora wyrzucam) a pozostałe blendujemy.(Idealny sposób na ukrycie warzyw:)). Kurczaka gotujemy do miękkości, ja go zawsze wyciągam, obieram mięso z kości i wrzucam z powrotem do garnka. Podajemy w następujący sposób: Na dnie talerza układamy kilka kostek pokrojonego sera pleśniowego, zalewamy gorącą zupą, posypujemy grzankami, startym parmezanem albo innym twardym serem i posiekaną pietruszką Następnie do gotującego się kurczaka dodajemy :liście laurowe, ziele angielskie, kostkę rosołową, obraną marchewkę, seler, pietruszkę (wszystko bez krojenia) i por. Do gotującego się wywaru wlewamy zblendowane warzywa i podzielone na mniejsze części serki topione.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://filmoweciasteczko.blogspot.com/2016/11/zupa-serowa-wersja-ii.html