Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Agata
Zupy
20.10.2016 11:25
Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym

na wytrawnie: I na słodko: Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 3 szklanki pieczonej dyni 1 duża cebula 1 szklanka bulionu 1 puszka mleczka kokosowego 400 ml 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 ząbki czosnku sól pestki dyni do podania oliwa z oliwek do smażenia Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej cebulę. Dziś Kulinarne przygody Gatity zapraszają na bardzo łatwą do przygotowania zupę, oto aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym, ugotowany na bazie pieczonej dyni. Oczywiście możecie do niego wykorzystać surową pokrojoną w kostkę dynie, ale osobiście uważam, że pieczona dynia ma o wiele głębszy smak i zupa z niej jest zdecydowanie smaczniejsza. Na blogu znajdziecie sporo różnych przepisów z dynią. Jeśli będzie piec jakieś ciasto z tym warzywem koniecznie zróbcie sobie przyprawę do ciasta dyniowego Podpowiem Wam, że można po porostu za jednym zamachem upiec większą ilość dyni, a potem ją zamrozić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/10/aksamitny-krem-z-dyni-z-mleczkiem.html