Zupa pomidorowo-serowa z brokułami

Magdalena
Zupy
18.10.2016 22:38
Zupa pomidorowo-serowa z brokułami

Po upływie 45 min. do garnka wrzucamy podsmażone pomidory z cebulką i gotujemy razem ok. 5-7 min. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień, zbieramy szumowiny (pianę, która powstała na powierzchni) i wrzucamy obrane i opłukane warzywa: marchewkę pokrojoną w kostkę, całą pietruszkę i całego selera. Następnie do cebuli wrzucamy pomidory z puszki i przysmażamy ok. 5 min. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem ok. 45 min. W tym czasie, obieramy cebulę, kroimy w kostkę i przysmażamy na oliwie do zeszklenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchnia-magdaleny.blogspot.com/2016/10/zupa-pomidorowo-serowa-z-brokulami.html