Zupa krewetkowa

Ewelina
Zupy
04.02.2014 9:55
Zupa krewetkowa

Przepis

Składniki:

2 łyżki oleju

1 cebula

2 czerwone papryki

350g ziemniaków

puszka kukurydzy

liść laurowy

1/2 łyżeczki majeranku

szczypta gałki muszkatałowej

1/2l wywaru z ryby

1/2l mleka

400g krewetek

150 ml śmietanki 12-18%

pieprz

Przygotowanie:

Usmażyć pokrojoną cebulę. Dodać pokrojoną paprykę, pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę liść laurowy, majeranek, i gałkę. Wlać wywar i gotować aż ziemniaki będą miękkie.

Wlać mleku i przyprawić pieprzem. Wsypać krewetki i gotować ok. 5 min.

Wyjąć liść laurowy i dodać śmietankę. Podgrzewać jeszcze ok 3 minuty.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną