Zupa/krem z białych szparagów

Ewelina
Zupy
06.07.2016 13:26
Zupa/krem z białych szparagów

Krem z białych szparagów Składniki: - 1 pęk białych szparagów - 1 mała pietruszka (korzeń) - 4 łyżki oliwy - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1 litr bulionu drobiowego - pieprz, sól - 80 ml śmietanki kremówki 30% - grzanki: chleb tostowy, łyżka masła - Szparagi i pietruszkę opłukać, odkroić twarde końcówki (ok. 3 cm), łodygi obrać, pokroić na 1 cm kawałki. - Przygotować grzanki: Chleb pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię, chwilkę przypiec, mieszając co jakiś czas. Gotować przez ok. 10 minut, następnie zmiksować z dodatkiem śmietanki na idealnie gładki krem. - Zupę podawać na ciepło z grzankami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tagebuchpopolsku.blogspot.com/2016/07/zupa-krem-z-biaych-szparagow.html