Zupa ziemniaczana (kartoflanka)

Beata
Zupy
24.10.2015 0:36
Zupa ziemniaczana (kartoflanka)

Składniki: 1 kg kości schabowych 2 l wody 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 6 średnich ziemniaków 2 średnie marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 łyżka majeranku 1 łyżka sosu sojowego 1 liść laurowy 3 ziela angielskie sól pieprz Kości umyć i włożyć do garnka. Ja zrobiłam zupę na kościach schabowych, na których było sporo mięsa i każdy otrzymał zupę z wkładką mięsną, bo przecież takie są najlepsze. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę drobno posiekaną, dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki lub plasterki, seler, pietruszkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Na koniec dodać sos sojowy, pieprz i majeranek oraz mięso obrane z kości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/10/zupa-ziemniaczana-kartoflanka.html