Krupnik na indyku

Zupy
16.10.2020 16:03
Krupnik na indyku

Składniki: 2 pałki z indyka 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 5 ziemniaków 4 łyżki kaszy jaglanej drobnej 2 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren pierzu czarnego sól 2 łyżki oleju natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą (około 2 litrów) i gotujemy przez godzinę. Pod koniec gotowania odławiamy z zupy pałki z indyka. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Zawartość patelni przekładamy do garnka z gotującym się mięsem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/10/krupnik-na-indyku.html