Zupa jagodowa - chłodnik jagodowy

Weronika
Zupy
11.08.2020 8:59
Zupa jagodowa - chłodnik jagodowy

Składniki na 3 porcje: 2 szklanki czarnych jagód około 1 l wody 1 łyżka mączki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli ziarenka z 1 laski wanilii - opcjonalnie 4 łyżki cukru kwaśna śmietana ulubiony ugotowany makaron Przygotowanie: - jagody przebrać i dokładnie umyć. Dodaj ziarenka wyskrobane z laski wanilii, cukier, sól i sok z cytryny - na końcu wlej do zupy dokładnie rozmieszaną mączkę ziemniaczaną i mieszaj do zagotowania - na gorąco podawaj z przygotowanym makaronem i kleksem śmietany SMACZNEGO ! Nastawić do gotowania ulubiony makaron - do kubka odlej połowę szklanki wody i wymieszaj z mączką ziemniaczaną. Najzdrowsze owoce lata - czarne jagody vel borówki można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/08/zupa-jagodowa-chodnik-jagodowy.html