Chłodnik z buraczków, z serem kozim i oliwą koledrową.

Magdalena
Zupy
07.08.2020 15:51
Chłodnik z buraczków, z serem kozim i oliwą koledrową.

Ok 400 ml wywaru warzywnego 3️⃣ 100 ml soku z buraka 4️⃣ Ok 100 ml octu winnego 5️⃣ 500 ml kefiru 6️⃣ 500 ml jogurtu naturalnego gęstego 7️⃣ 200 ml śmietany 30% 8️⃣ pęczek rzodkiewek startych, 4 ogórki zielone również starte. Pozdrawiam M. ⁉️ A jaki jest wasz przepis, pomysł na CHŁODNIK DOSKONAŁY ❓❓❓ Gdybyście szukali łyżki w zupie to zapraszam was na mój: ▶️ fanpage https://www.facebook.com/lyzkawzupie/ ▶️ instagram https://www.instagram.com/lyzkawzupie/ ▶️ blog https://lyzkawzupie.art.blog/ Posiekany pęczek szczypioru i koperku. 9️⃣ pęczek kolendry i 30 ml oliwy 🔟 sól, pieprz i cukier trzcinowy. ✅ buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach i gotujemy ok 15 minut w wywarze warzywnym. Dodajemy buraki z zalewą, starte ogórki, rzodkiewki, posiekany koper i szczypior. Taki chłodnik to nie tylko uczta dla podniebienia, ale jest również bardzo zdrowy i pożywny. Dzisiaj będzie chłodnik z buraczków, który powinien kusić kolorem, i chrupkością warzyw. Rozlewamy na talerze, do każdego dodajemy kawałek koziego sera, jajko, i skrapiamy oliwą koledrową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lyzkawzupie.art.blog/2020/07/27/chlodnik-z-buraczkow-z-serem-kozim-i-oliwa-koledrowa/