Zupa – Flaczki drobiowe

Magdalena
Zupy
17.01.2020 17:17
Zupa – Flaczki drobiowe

Składniki Porcja na 3-4 osoby udka z kurczaka, 2 szt. włoszczyzna mrożona paski, 250 g liść laurowy, 6-8 szt. ziele angielskie, 5-6 kulek pieprz czarny, 10 kulek czosnek, 2 ząbki papryka słodka w proszku, 1 łyżka imbir, 1 łyżeczka chilli, do smaku estragon, 0,5 łyżeczki majeranek, 2 łyżki lubczyk lub magi, do smaku sól i pieprz, do smaku opcjonalnie – domowa kostka warzywna, przepis TUTAJ w celu zagęszczenia: mąka i tłuszcz (masło, smalec, olej) do zasmażki – po 1 łyżce (opcjonalnie) – ja nie dodaję zasmażki Wykonanie Jeśli zupa jest Waszym zdaniem za rzadka, robimy zasmażkę (1 łyżka tłuszczu/1 łyżki mąki – podsmażamy na złoty kolor, dodajemy do zupy, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Do wywaru dodajemy włoszczyznę, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką paprykę, imbir, estragon, lubczyk lub magi (jeśli jest taka potrzeba można dodać domową kostkę warzywną). Udka dokładnie myjemy i gotujemy w ok 2 litrach wody z dodatkiem soli, pieprzu, liści laurowych oraz ziela angielskiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/zupa-flaczki-drobiowe/